VFK nöjda med svaren om Arosvallen

1:26 min

Västerås friidrottsklubb har tröttnat på hur sliten Arosvallen är och vill ha svar från politikerna vilka som investera i en ny arena. Nu har svaren kommit och klubben är ganska nöjd med innehållet.

– De har varit varierande där Socialdemokraterna och Vänsterpartiet har varit konkreta och där övriga partier mer är inne på att frågan ska utredas, säger Lars Hammar som är ordförande i Västerås FK.

Är ni nöjda med de svar ni har fått?

– Ja det tycker jag. Man vill ju alltid ha så konkreta svar som möjligt men samtliga partier har ändå i någon form svarat, så jag tycker det är helt okej.

Med svenska friidrottsförbundet i ryggen så har Västerås friidrottsklubb ställt politikerna mot väggen.

Svaren från partierna har klubben nu publicerat på deras hemsida och nu hoppas de att det här initiativet ska ge resultat.

– Ja vi hoppas att det speedar upp farten så att vi kan få en ny anläggning förhoppningsvis på Rocklunda. Tanken är ju att inför valtider trycka på och även att det händer något med vår inomhushall på sikt.

Är det något som Lars Hammar saknar i svaren så är det ett konkret förslag på en helhetslösning för friidrotten när det gäller både ny utomhus- och inomhusarena. Men han har ändå en känsla av att saker är på gång.

– Det känns så. Det vore konstigt om de skulle investera i Arosvallen som är undermålig och som dessutom ligger på ett attraktivt markområde med tanke på till exempel bostäder, säger Lars Hammar.