VIK Hockey märker ett ökat intresse

1:34 min

På torsdag är det dags för VIK Hockeys premiär i allsvenskan. Chanserna att ta sig upp i SHL är större än någonsin och klubben märker av ett ökat tryck på kansliet säger klubbchefen Anders Eklund.

– Det surras mycket ishockey just och det är lite pirrigt så det ska bli spännande att komma igång, säger VIK Hockeys klubbchef Anders Eklund.

Årets säsong i Hockeyallsvenskan är inte som de tidigare.

Eftersom SHL ska utökas så kommer garanterat två lag från allsvenskan gå upp vilket gör att VIK:s möjligheter är bättre än någonsin.

VIK kan inte ge några exakta siffror på hur många säsongskort som sålt men det kommer bli fler än ifjol.

– En försiktigt prognos är väl att vi kan öka med ungefär tio procent när det gäller säsongskort på företag och det ser ungefär likadant bland privatpersoner om vi jämför med förra säsongen.

Är ni nöjda med intresset eller hade ni räknat med mer?

– Nej, vi är jättenöjda. Vi hade fler besökare än nånsin på ispremiären och det har även varit bra på träningsmatcherna och vi tycker själva att vi har ett spännande lag.

För att locka ännu fler till matcherna så har VIK jobbat fram ett antal förbättringar för publiken. Framför allt så ska den nya mediakuben ge en annan upplevelse, men det finns även andra nyheter.

– Vi har höjt matchvärdsfåtöljerna, vi har tagit bort varannan stolpe på långsidan i plexit och mediakuben är väldigt speciell och häftig, säger Anders Eklund.