Två döda i brand på gård utanför Kungsör

Polisen: "Vi har valt att spärra av lite extra"
1:06 min

En brand utbröt under fredagseftermiddagen på en gård i Åsta mellan Kungsör och Köping. Två personer har hittats döda och polisen har inlett en förundersökning om mordbrand och mord.

Det var vid 14-tiden som räddningstjänsten larmades till platsen. Branden ledde till en större polis-och räddningsinsats och inledningsvis fanns det uppgifter om att det skulle vara vapen inblandat och att det fanns risk för explosion. Länsväg 250 mellan Kungsör och Köping spärrades av och trafiken leddes om.

Polisen var under kvällen mycket förtegen kring vad som hänt, och hänvisade till förundersökningssekretess. Sent på kvällen gick polisen ut och berättade att två personer anträffats döda under släckningsarbetet. En av dessa är identifierad, medan den andra personen inte identifierats ännu.

– Hela händelseförloppet är oklart, det är därför vi har en förundersökning inledd. Innan vi vet något om händelseförloppet kan vi inte säga något, säger Victoria Holmgren vid polisens länskommunikationscentral i Västmanland.

Polisen vill varken kommentera om den döda person man identifierat bodde på adressen eller varför man misstänker mord. Ingen är gripen i ärendet.

Branden var vid 18.30-tiden under kontroll. Avspärrningarna vid huset kvarstår för att polisen ska genomföra en teknisk undersökning.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".