Två personer har hittats döda efter den kraftiga branden. Foto: TT.

Skottlossning i samband med misstänkt mordbrand

Det förekom skottlossning mellan polisen och en person i samband med branden på en gård mellan Köping och Kungsör igår. Två personer har hittats döda efter branden.

En av kropparna har identifierats som en 55-årig kvinna. Polisen larmades till gården under eftermiddagen.

– Vi fick in ett samtal där man utrycker oro över kvinnan som befann sig på adressen, säger Victoria Holmgren, pressinformatör vid polisen i Västmanland.

Vem larmade?

– Det kan vi inte gå in på det här läget.

När polisen kom till gården möttes de av en hotfull man som också sköt mot polisen från husets balkong. Polisen sköt tillbaka, enligt ett pressmeddelande. Samtidigt som skottlossningen pågick brann det kraftigt i byggnaden.

– Det började brinna när polisen var på plats, säger Victoria Holmgren.

Senare hittades två personer döda i huset, kraftigt brännskadade. En av dem har identifierats som en 55-årig kvinna. Den andra personen är ännu inte identifierad, men polisen misstänker att det är den man som öppnat eld mot polisen. Kroppen är dock så svårt brännskadad att den inte går att identifiera.

– Man har kunnat fastställa att det är en man. Troligen samma man som uppträtt hotfullt mot patrullen tidigare, säger Victoria Holmgren.

Båda kropparna har förts till Uppsala för rättsmedicinsk undersökning. I övrigt lägger polisen locket på och vill inte gå in på några detaljer utan hänvisar hela tiden till förundersökningssekretess.

– Vissa delar har klarnat lite men andra delar är fortfarande oklara, säger Victoria Holmgren vid polisen.

Som tidigast kommer polisen att lämna mer information om fallet i morgon söndag, uppger man på lördagskvällen vid polisens länskommunikationscentral.

Polisen utreder händelsen som mord och mordbrand. Skottlossningen från polisens håll kommer att utredas av särskilda åklagarkammaren, som tidigare hette riksenheten för polismål.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".