Koyar Salimi med sina två mål låg bakom den viktiga segern mot Umeå.

VSK vann och tog sig över strecket

Koyar Salimi: Vi gör det grymt
2:33 min

VSK Fotboll gjorde det som krävdes. Det blev seger mot Umeå med 3-0 och nu har klubben allt i egna händer i kampen om ett nytt kontrakt i division 1 norra.

– Vi visste att det här var som en final för oss idag och vi gör det riktigt riktigt bra och gör det felfritt och spelar utan nervositet, säger tvåmålsskytten Koyar Salimi.

Det var verkligen kniven mot strupen inför den sista hemmamatchen för säsongen. Allt annat än seger var ett måste för att hålla hoppet uppe om nytt kontrakt i division 1.

Efter en jämn inledning så var det VSK som gjorde det viktiga första målet efter ett fint anfall. Simon Johansson spelade snett bakåt till Koyar Salimi som satte 1-0.

VSK var sen det bättre laget i den första halvleken och fick även i det så viktiga 2-0 då högerbacken Karwan Zarifnejads tänkta inlägg seglade in vid den bortre stolpen.

När sen Umeå i början av den andra halvleken tappade bollen utanför eget straffområde så kunde Koyar Salimi avgöra matchen med sitt andra mål för dagen.

I och med segern så tog sig VSK över strecket och är nu en poäng före jagande Sylvia och Valsta Syrianska. 

Om en vecka så blir det en avgörande match i Norrköping mellan Sylvia och VSK där det lag som vinner matchen undviker nedflyttning.

– Det är med skräckblandad förtjusning vi åker dit men vi åker dit för att vinna och ska träna i veckan för att vinna och förbereda oss på bästa sätt med att måla upp mentala bilder där vi lyckas fixa det här, säger VSK-tränaren Fredrik Ramström.

VSK kan klara kontraktet med ett oavgjort resultat förutsatt att Valsta förlorar i den sista omgången borta mot Huddinge. 

Hur skulle det vara om ni lyckas klara av det här?

– Det skulle vara bland det bästa i våra liv så det skulle kännas enormt stort.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".