Naouel Abdelkader lagkapten Västerås Basket. Foto: Hans Sjöström/Sveriges Radio

Västerås Basket förlorade mot Eskilstuna

Naouel Abdelkader: Surt att förlora
2:58 min

I damernas södra basketetta förlorade Västerås Basket med 60-75 hemma mot Eskilstuna. Västerås har inlett damernas näst högsta basketserie med en seger och två förluster.

Efter en jämn förstaperiod spelade hemmalaget mycket bra under inledningen av den andra perioden och ryckte då till sig en ledning på 11 poäng. Västerås tappade sen det fina spelet och efter halva matchen var ledningen endast ett poäng.

Under andra halvan av matchen hade Västerås svårare att stoppa Eskilstunas storskytt Helena Lundberg som bidrog starkt till att gästerna kunde vända och vinna "Mälarderbyt".

– Surt att förlora mot Eskilstuna. Det är ju derbykaraktär över de här mötena. När vi spelar som ett lag och kommer in nära korgen så är vi bra. Men vi får inte till det under andra halvan av matchen, säger Västerås Baskets lagkapten Naouel Abdelkader efter hemmaförlusten mot Eskilstuna.

Västerås Basket som nu är inne på tredje säsongen i damernas näst högsta basketliga har inlett seriespelet men en vinst och två förluster. 

Bästa poängplockere i Västerås blev Naouel Abdelkader med 13 poäng och i Eskilstuna gjorde Helena Lundberg 19 poäng.

Västerås Basket-Eskilstuna Basket 60-75 (13-14, 21-19, 13-21, 13-2)

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".