Två personer hittades döda efter den kraftiga branden. Foto: TT.

Oklart vad som hände på brinnande gården

En av de två döda kroppar som hittades efter branden på en gård mellan Kungsör och Köping är fortfarande oidentifierad, men det är fastställt att det är en man. Den andra har identifierats som en 55-årig kvinna.

Vad som egentligen har hänt på platsen är fortfarande oklart, men polisen säger att de börjar få en klarare bild.

Det var i fredags eftermiddag som polisen fick ett samtal där det uttrycktes oro för en kvinna som eventuellt kan ha vistas på adressen.

När de första poliserna kom dit möttes de av en beväpnad man som var mycket hotfull. Efter en stund kom han ut på en balkong och sköt mot poliserna och poliserna sköt tillbaka.

Då hade det också börjar brinna i huset, så situationen var komplicerad för både räddningstjänsten och polisen. Under släckningsarbetet hittades alltså två två döda personer, den ena en 55-årig kvinna.

Den andra är troligen den man som sköt från balkongen, men kroppen är för svårt bränd för att den ska kunna identifieras.

Dödsorsaken för de båda är inte fastställd ännu, och det är inte känt om någon av dem har träffats av skott. Båda kropparna är förda till Rättsmedicinska i Uppsala för undersökning.

Händelsen rubriceras som misstänkt mord och mordbrand.

Enligt Polisen i Västmanland följde brukandet av polisens tjänstevapen myndighetens fastställda rutin. Polisens skottlossning ska utredas av särskilda åklagarkammaren.

I övrigt är polisen mycket förtegen och hänvisar till att det råder förundersökningssekretess.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".