Den ekonomiska situationen i VSK Fotboll gör att klubben nu tvingas sälja aktier. Arkivfoto: Anna Ökvist/Sveriges Radio.

VSK Fotboll tvingas sälja aktier

"Styrelsens skyldighet att få in kapital"
1:29 min

VSK Fotbolls behov av pengar är nu så stort att klubben väljer att sälja hälften av sina aktier i bolaget Rocklunda Sport & Event. Enligt uppgift handlar det om en inkomst på runt 400 000 kronor.

– Summor och siffror kommenterar jag inte men det hjälper ett tag men naturligtvis är det inte enbart det här som är lösningen framöver, säger VSK Fotbolls ordförande Peter Brandt.

Bedömningen som klubben har gjort är att de helt enkelt behöver kapital.

– Vi kan inte låsa in ett kapital i aktier när vi behöver pengarna i verksamheten på kort sikt.

De åtta andra klubbarna som är delägare i Rocklunda Sport & Event har erbjudits att köpa VSK Fotbolls aktier. Och några av klubbledarna som P4 Västmanland pratat med säger att aktierna i bolaget är så pass attraktiva att är det sista de skulle sälja.

Enligt uppgift så får VSK Fotboll varje år i utdelning på aktierna in ungefär samma summa som de nu får vid genom den här kortsiktiga försäljningen. Med andra ord ett tufft beslut som de väntat med i det längsta.

– Vi kan inte låta verksamheten blöda och behålla de här aktierna till vilket pris som helst utan när det finns ett låst kapital så tycker jag det är styrelsens skyldighet att likvidera det här och få in kapital.

Peter Brandt säger att pengarna kommer användas till att göra rätt för sig och komma i fas med avbetalningarna. 

När kommer VSK Fotboll tvingas sälja även resten av sina aktier?

– Det kommer jag inte spekulera i. Förhoppningsvis kommer vi aldrig sälja dem.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".