Bombtekniker på plats efter bankrånet i Sala

Nordea i Sala utsattes för ett väpnat rån vid 15-tiden på onsdagen. Polisens bombtekniker kallades in senare under kvällen för att undersöka ett föremål som lämnats kvar i banken i samband med rånet.

– Rånare har ju haft med sig sprängmedel förut, så vi måste ta det säkra framför det osäkra, sa Thomas Gustafsson, ledningsbefäl vid polisen i Västerås.

Platsen kring Nordeabanken var under flera timmar avspärrad för teknisk undersökning och bombtekniker var på plats för att undersöka en kvarglömd väska som rånarna antas ha lämnat kvar.

– Det är oklart vad som finns i väskan, men vi kommer att undersöka den under kvällen, sa Thomas Gustafsson, ledningsbefäl vid polisen i Västerås.

Vid 22-tiden hävdes alla avspärrningar kring banken efter att den tekniska undersökning på plats avslutades, uppger polisen i Västerås.

Polisen kunde då konstatera att inget explosivt fanns i väskan eller för övrigt på platsen.

Polisen uppger att de under kvällen har fortsatt att förhöra de två gripna personerna som P4 Västmanland kunde rapportera om tidigare under onsdagen.

Västeråspolisen kommer även under onsdagskvällen att höra vittnen till rånet.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".