1 av 2
Det var mycket folk som ville vara med i 6 km långa Looptroop Runners som startade vid Fryshuset i Stockholm. Foto: Sony Music.
2 av 2
Innan loppet startade spelade Looptroop Rockers för sina fans. Foto: Sony Music.

Looptroop Rockers firar skivsläpp med löpning

Looptroop Rockers blev Looptroop Runners
9:01 min

Västeråsbördiga hiphop-gruppen Looptroop Rockers firade under torsdagskvällen sitt sjunde album med något så annorlunda som ett sex kilometer långt löplopp.

– Jag har lyssnat på Looptroop sen jag var en liten knatte nästan och jag har sprungit hela mitt liv också och när de bjuder in till ett löplopp  känns det som en personlig inbjudan, säger Jerker, ett av alla fan som var på plats vid starten för att springa det sex kilometer långa loppet tillsammans med bandet.

Loppet startade vid Fryshuset i södra Stockholm och gick i sex kilometer till den legendariska krogen Oasen i Rågsved där festen fortsatte. Promoe är själv en stor löpare och var inte svårövertalad när skivbolaget kom på iden med ett lopp.

– Vi vill göra något positivt som bygger upp oss i en ganska kall värld så måste vi försöka hålla oss i topptrim säger, Promoe. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".