1 av 2
Anders Teljebäck (S), Lars Kallsäby (C), Magnus Edström (MP) och Amanda Agestav (KD). Foto: Marcus Carlsson/Sveriges Radio.
2 av 2
Stadshustornet i Västerås / Foto: Martin Vare SR

Ingen höjd skatt i Västerås

S kompromissade bort skattehöjning
1:52 min

Socialdemokraterna i Västerås har inte fått igenom sitt krav på höjd skatt, när partiet tillsammans med Miljöpartiet, Centerpartiet och Kristdemokraterna kommit överens om stadens budget för 2015.

Inför valet sade socialdemokratiska kommunalrådet Anders Teljebäck att det var viktigt att höja skatten för att ha råd med satsningar på skola och äldreomsorg, men när partierna förhandlat med varandra har Socialdemokraterna fått vika sig på den punkten.

I budgeten är partierna överens om alla kommunens anställda ska få rätt att jobba heltid om de vill, eller deltid för de som önskar det.

Majoriteten är också överens om att barngrupperna i förskolan ska minska, till stor del genom att kommunen bygger fler förskolor.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".