Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/

Västmanlands bästa nya matprodukt, Karl-Johan Brioche

Publicerat tisdag 4 november 2014 kl 14.23
"Ett gammalt franskt klasiskt recept med Västmanländsk touch på"
(3:13 min)
1 av 2
Vinnaren i tävlingen "Matverk Västmanland 2015". Foto: Privat
2 av 2
Eric Ribbentjärn och Doris Näckdal. Foto: Martin Vare/Sveriges Radio

Bagaren Doris Näckdal, kocken Eric Ribbentjärn och svampplockaren Johan Erbert slog sina mjölpåsar ihop och tog hem vinsten i Matverk Västmanland 2015.

Matverk Västmanland 2015 är en tävlig där kockar tävlar ihop med råvaruproducenter för att får fram goda matprodukter. Igår utsågs tävlingen fär Västmanlands del och man utsåg det bidrag som ska tävla vidare i den nationella finalen i Nyköping i januari 2015. 
Säljbarheten, målgruppen, försäljningsstället kommer att spela in i bedömningen. Kan produkten bedömas vara realistisk att sälja i ett för konsumenten attraktivt kostnadsläge så att företaget går med förtjänst, på det ställe och till den målgrupp laget tänkt sig är en av de svåra frågor juryn måste ta in i beräkningen.

Laget som vann i Västmanland består av Doris Näckdal, Kopparlundens Surdegsbageri, Eric Ribbentjärn, Frank och Johan Erbert, Mälardalens Frukt o Grönt med Karl-Johan Brioche.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".