Sebastian Gauthier och hans lagkamrater i Västerås Roedeers ska spela i Superserien kommande säsong. Foto: Hans Sjöström / Sveriges Radio

Västerås Roedeers klart för Superserien

Ordförande: Tror att vi kan hävda oss ganska bra
3:04 min

Nu är det klart att Västerås har ett nytt elitlag. Västerås Roedeers har fått beskedet att de får spela i Superserien som är den högsta ligan i amerikansk fotboll.

Västerås Roedeers har alltid haft siktet att ta sig upp i den högsta liga in amerikansk fotboll.

Efter årets säsong så kände klubben att de var redo att ansöka en plats i den stängda ligan och idag fick de ett positivt svar från förbundet.

Klubben spelar i Superserien den kommande säsongen 2015.

– Även om vi hade det på känn så är det väldigt glädjande och en kittlande känsla. Det här kommer ställa helt andra krav på klubben men det kommer bli en spännande resa, säger Roedeers ordförande Anders Widing.

Kraven på att få ta klivet upp i högsta ligan handlar både om det sportsliga, organisation, ekonomi och ungdomsverksamhet.

Enda frågetecknet i Roedeers ansökan var att klubben inte har haft något U19-lag den här säsongen med det kommer de ha till nästa år.

I förbundets svar skrev de att Roedeers deras ansökan var "bra och utförlig och förbundsstyrelsen kunde därmed godkänna den".

– Det här är bra för idrottsstaden Västerås och visar vilken bredd som finns.

Har ni nåt i Superserien att göra?

– Absolut. Vi har varit överlägsna de två senaste åren och med den trupp vi har så tror jag vi skulle ha kunnat besegra ett par lag. Men nu kommer vi dessutom förstärka, säger Anders Widing.

I och med avanvemanget så hoppas nu Roedeers att det även kommer hjälpa till i jakten på båda sponsorer och publik.

– Det kommer bli lättare men det är ett tufft klimat i Västerås med många lag. Sen hoppas vi att fler kommer och tittar och målet på sikt är att fördubbla snittet där vi i år låg på cirka 300 åskådare.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".