1 av 2
Avspärrningar i centrala Västerås / Foto: Helena Lund / SR
2 av 2
Många polisresurser på plats / Foto: Helena Lund / SR

Misstänkta föremålet detonerat

"Poliser vid varje avspärrning"
1:18 min

Det misstänkta föremål som hittades i en ett av rummen som i förrgår brann i en källarlokal på Engelbrektsgatan i centrala Västerås, har nu detonerats och avspärrningarna är hävda.

Ett stort område med många bostadshus omkring Engelbrektsgatan har varit avspärrat under onsdagseftermiddagen, enligt polisen för att ta det säkra före det osäkra, efter man hittat ett misstänkt föremål.

Avspärrningarna gällde Engelbrektsgatan, Rudbecksgatan, Tessingatan och Brahegatan ner mot Knutsgatan. Vid varje avspärrning fanns poliser och polisbilar posterade.

Vid 18.00-tiden minskade man på avspärrningarna så att de enbart gällde området närmast den berörda fastigheten på Engelbrektsgatan.

Vid 19.30 detonerade polisens bombtekniker det misstänkta föremålet, som sedan undersöktes. Drygt 20 minuter senare kunde avspärrningarna hävas och de boende fick återvända till sina hem.

Senare kunde polisen konstatera att det misstänka föremålet var tomt på innehåll, men det är fortfarande oklart i övrigt vad det var för något.

Västerås brottsplatstekniker kommer fortsätta undersökningen av föremålet under torsdagen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".