Bistra miner efter tung förlust mot Sandviken. Foto: Anna Ökvist / Sveriges Radio.

Stor förlust för Tillberga mot svenska mästarna

Pekka Rintala: Vi kan betydligt bättre
1:27 min

Tillberga bandy föll tungt mot svenska mästarna Sandviken när de förlorade med hela 3-14.

Tillberga fick en tuff start i mötet mot Sandviken, svenska mästarna inledde målskyttet redan i matchens första minut. Därefter följde fyra mål till inom loppet av 17 minuter. När det i 18:e minuten stod 0-5 tog Tillberga timeout. Det hjälpte inte heller utan Sandviken kunde göra två mål till innan första halvlek blåstes av med ställningen 0-7.

Andra halvlek började också med bortamål och Sandviken kunde utöka till 0-9 efter 55 minuters spel. Då vaknade Tillberga och Pekka Rintala kunde inom loppet av sju minuter göra hat trick och reducerade till 3-10. Sandviken stannade av lite i spelet men utökade sin ledning till 3-11 i matchens 79:e minut. I 83:e minuten får Tillberga en utvisning mot sig och Sandviken får straff och utökar till 3-12. Matchens första mål på hörna kommer i 85:e minuten när Sandviken gör 3-13. Tre minuter senare avslutar Sandviken sitt målskytte med att göra 3-14 som blir slutresultatet.

Matchens enda målgörare, Pekka Rintala, var inte nöjd med resultatet.

– Vad som gör skillnaden är inställningen, vi är inte alls där från början. Vi kan betydligt bättre och det är tråkigt att vi inte bjuder upp till en bättre match.

Tränaren och spelaren Anders Östling håller med.

– Vi möter ett bra lag, men första halvlek är det pinsam inställning från vår sida. Vi är dåligt förberedda, vi hade bestämt saker som vi skulle göra men det tycker jag inte vi gör.

Tillberga har nu tre förluster i bagaget och står på 0 poäng och är sist i tabellen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".