Mikaela Laurél är laddad och hoppas på att kamma hem WBC-bältet i boxning på proffsboxningsgalan i Västerås. Foto:Martin Vare/Sveriges Radio

Mikaela Laurén går för VM-seger

Mikaela Laurén: Vill helst ha alla titlar
1:35 min

Imorgon lördag smäller det på Rocklunda då första proffsgalan i boxning sen 60-talet fightas i Västerås och förutom hemmahoppet Benjamin Kalinovic gör också Mikaela Laurén upp om boxningens tyngsta titel.

Västeråsaren Benjamin Kalinovic har under boxningsgalan i helgen chansen att vinna sitt första mästerskapsbälte. Men nåt som smäller ännu högre är huvudmatchen då Mikaela Laurén gör upp om boxningens tyngsta titel - WBC-bältet. Mikaela möter i huvudmatchen amerikanskan Aleksandra Magdziak Lopes.

Du innehar två VM-titlar sedan tidigare, WPBF och UBO, hur står sig denna matchen och ett WBC-bältet i jämförelse?

--Det här är det mest prestigefyllda av alla bälten, så för mig känns det som att få gå upp och boxas om ett OS-guld imorgon. De andra titlarna jag har förstås betytt väldigt mycket för mig också, de har ju varit en bit på vägen för att komma hit där jag förhoppningsvis kommer befinna mig imorgon som WBC-champ. Jag vill ju helst av allt ha alla titlar såklart, det finns sju olika VM-titlar men det här är absolut den tyngsta.

Vad betyder det att du får gå den här matchen på hemmaplan i Sverige?

– Det betyder jättemycket! Jag hade inte velat göra den här matchen någon annanstans. Att får ha min familj på plats, mina närmsta vänner på plats och mina svenska fans och boxningsfolket och alla som är intresserad - det känns otroligt stort att få göra det framför dom. Och sen att få

– Jag känner att det här är en VM-match och jag representerar inte bara mig själv, jag representerar faktiskt Sverige och om jag vinner det här då har Sverige en ny världsmästare så det känns jätteviktigt för mig.

– Och sen också att få göra det i Västerås som är en sån stor boxningsstad, det är jättekul! George Scott är ju bland annat härifrån och han är ju en av Sveriges mest framgångsrika boxare så det känns jättehäftigt att få göra det här.

Det här är första gången en match på tio ronder fightas i Sverige sen Frida Wallberg skadades för ett och ett halvt år sen. Hur mycket påverkar hennes skada dig och ditt förhållande till sporten?

– Hennes skada påverkar väl inte mitt sätt at tänka på boxningen och min rädsla att kliva upp i ringen utan det påverkar mig mer att jag tycker det är oerhört tragiskt och ledsamt. Jag känner oerhört mycket för Frida och tänker på henne väldigt ofta. Men jag kan inte fokusera på det nu när jag ska kliva upp i ringen utan det jag fokuserar på istället är att verkligen se till att jag kommer in väl förbered så att det inte ska hända mig.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".