Frida Hansdotter. Foto: Fredrik Persson/TT Kollage: SR

Så ska Hansdotter åka ifrån Shiffrin

Frida Hansdotter: Har slipat på en del detaljer
4:06 min

Förra säsongen blev det en andraplats i slalomcupen för Frida Hansdotter från Norberg. För att ta ett steg upp på prispallen måste hon rå på amerikanskan Mikaela Shiffrin.

Frida Hansdotter  har tillbringat en stor del av sommaren hemma i Norberg. I början av augusti, strax innan hon skulle åka i väg på ett läger till Italien, startade den stora skogsbranden som ödelade ett stort skogsområde.

– Jag åkte faktiskt i väg till Italien och pratade med de hemma när det hände, så det var ju läskigt men som tur var gick det ganska bra. Det är så klart otroligt hemskt allt som har brutit ner men det gick ju hyfsat okej, Norberg klarade sig ju, säger Frida Hansdotter.

Frida Hansdotter kom på en andra plats i slalomcupen förra säsongen, amerikanskan Mikaela Shiffrin vann klart.

– Jag jobbar vidare på mina bra styrkor och så får man se var man kan köra in lite tid och jag tycker att vi har haft en bra försäsong. Jag tycker att det känns bra och vi ska absolut göra allt för att ge henne en match, säger Frida Hansdotter.

Hon avslöjar att hon har slipat på en del detaljer inför den här säsongen.

– Bland annat så har jag känt att jag måste göra någonting åt Shiffrin på slutet av banorna, hon har varit otroligt snabb på många tävlingar i slutet, så jag har försökt att lägga extra krut på att våga riskera i slutet av banorna, säger Frida Hansdotter.


Frida Hansdotter

Ålder: 28 år

Klubb: Norbergs SLK

Meriter: Tvåa i slalomcupen 2013/2014, VM-brons i slalom 2013, Etta i världscuptävlingen i slalom i Kranjska Gora 2014.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".