Arkivfoto: AP Photo/Ted S. Warren/TT.

Trångt på förskolorna i Norberg

"Sett ett jättebehov i januari"
1:18 min

Ökad inflyttning och fler förskolebarn överhuvudtaget har lett till att varken lokaler eller personal räcker till. Därför diskuterar politikerna i Norberg att skjuta till mer pengar.

– Det är trångt. Det är fullt på våra förskoleplatser och vi är i behov av fler lokaler och mer personal efter nyår, säger Ann Redlund, förskolechef i Norberg.

Behovet har varit kända en tid.

– Det känns inte nytt för oss. Jag skulle ha varit jätteglad om vi redan för ett år sedan hade fått fler platser, säger förskolechef Ann Redlund.

Att det är fler barn i Norberg nu är egentligen ett positivt, menar förskolechefen och pekar på att det handlar om ökad inflyttning och fler förskolebarn överhuvudtaget.

– Sen har vi ju också våra nyanlända asylsökande som kommer till Norberg. Självklart blir det då också fler barn på våra förskolor, säger Norbergs förskolechef Ann Redlund.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".