Motionsspår slingrar sig i skog. Foto: Kristin Axinge Jaslin/Sveriges Radio.
Belysningen har inte fungerat som den ska i spåret i Irsta. Foto: Kristin Axinge Jaslin/Sveriges Radio.

Problem med belysningen i motionsspåret i Irsta

"Ute och felsöker nu"
1:19 min

Efter överfallet i motionsspåret i Irsta utanför Västerås igår kväll, framkommer det nu att Västerås stad haft problem med belysningen i spåret.

– Det har varit litet bekymmer, bland annat har två lampor slocknat men nästa gång har de lyst som de ska. Nu är man ute och felsöker. Det är litet jobbigt när felet inte visar sig varje gång utan dyker upp då och då, säger Lars Ljung, strateg på Kultur-, idrott- och fritids-förvaltningen i Västerås stad.

Västerås stad försöker hålla sina motionsspår rena från buskar, sly och träd mellan 2 och 5 meter utifrån från spårens kanter. Bland annat för att man ska ha bättre sikt.

Mer än så är svårt att göra för säkerheten, menar Lars Ljung. Den som känner sig obekväm måste kanske välja en annan plats, åtminstone kvällstid, säger han. 

– Jag tror att folk uppskattar att spåren ändå går i skogen. Vi försöker ändå se till att det lyser så gott det går. Vår strävan är ändå att folk ska känna att det går att springa även om det är litet mörkt ute.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".