Motionsspår slingrar sig i skog. Foto: Kristin Axinge Jaslin/Sveriges Radio.
Motionsspåret i Irsta. Foto: Kristin Axinge Jaslin/Sveriges Radio.

Irstabor joggar tillsammans efter överfall

"Vi kör igång redan ikväll"
0:36 min

Efter överfallet i Irsta igår eftermiddag är många oroliga för att ge sig ut i motionsspåret. Irstabon Marie Fagerlund har därför tagit initiativ till gemensam joggning.

En 29-årig kvinna överfölls av en man i motionsspåret i Irsta igår eftermiddag, men hon lyckades komma loss och springa hem och larma polisen. Ännu har ingen gripits, enligt polisen.

Det här har skapat oro i Irsta. Marie Fagerlund som bor där tycker att det känns obehagligt efter händelsen och hon säger att det är fler som nu känner oro för att ge sig ut i motionsspåret ensamma.

Marie Fagerlund har därför tagit ett initiativ på facebook där hon uppmanar alla som vill att samlas och jogga tillsammans.

– Vi kör igång redan ikväll några stycken. Jag brukar vara ute i motionsspåret väldigt ofta och gå och springa, så jag tänkte att jag kör igång direkt. Det var flera som kände likadant, att nu är det slutjoggat i spåret, och då tänkte jag att då kör vi tillsammans istället.

Skulle du våga ge dig ut i spåret ensam?

– Nej, inte om det är mörkt, men på dagen skulle jag göra det, säger Marie Fagerlund.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".