Åsa Eriksson (S) i Norberg. Foto: Eva Kleppe/Sveriges Radio.
Åsa Eriksson (S) i Norberg. Foto: Eva Kleppe/Sveriges Radio.

Norberg satsar i nya budgeten

Kommunalrådet Åsa Eriksson (S): Många olika satsningar på unga
1:38 min

Öppnandet av en kulturskola och höjda löner för lärare och förskollärare är några av många satsningar som klubbades igenom när Norbergs politiker röstade om budgeten igår.

Samtliga partieri röstade för budgeten, utom Partiet för Norbergs Framtid, som lade ner sina röster.

Kommunstyrelsens ordförande Åsa Eriksson (S) är nöjd med den nya budgeten:

– Vi har många olika satsningar på unga. Det är utökade öppettider på fritidsgården, det är kulturskola för alla barn, det är kostnadsfri läxhjälp, det är fler feriejobb, etcetera.

– Men det är också satsningar på mer personal i förskolan, ja det finns lite av varje, säger Åsa Eriksson till P4 Västmanland.

Varifrån kommer pengarna till de här satsningarna?

– Det är så att Norbergs kommun växer just nu. Vi hade Sveriges femte största befolkningsökning första halvåret i år, och med fler invånare så kommer också mer skatteintäkter och statsbidrag.

– Vi kommer också att föreslå runt årskiftet att vi bygger ut en av de andra förskolorna för att kunna möjliggöra för fler avdelningar, säger Åsa Eriksson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".