Eva Holm. Foto: Inga Korsbäck/Sveriges Radio.
Eva Holm Svartådalens Bygdeutveckling i Västerfärnebo. Foto: Inga Korsbäck/Sveriges Radio.

Projekt med ådalar i fokus upphör

"Tanken att starta samverkan mellan ådalarna"
4:39 min

Den sista november upphör projektet UPPIS, upplevelser i samverkan. Det är besöksnäringen runt ådalarna som varit i fokus, säger Eva Holm från Svartådalens bygdeutveckling i Västerfärnebo.

Leader projektet runt ådalarna, Svartådalen och Kolbäcksådalen startade sommaren 2012 av Leader Bergslagen.

– Det här projektet sträcker sig till besöksnäringen och vi har ju besöksnäring i båda ådalarna. Vår tanke har varit att starta samverkan mellan ådalarna, säger Eva Holm till P4 Västmanland.

Vad kan du säga om projektet, har det gett avtryck?

– Det som kommer att finnas kvar efter projektets avslutande är de här två hemsidorna mot besöksnäringen. Där våra aktörer fortfarande kommer att vara bokningsbara. Hemsidorna drivs vidare av externa aktörer, som har tagit på sig ansvaret att driva hemsidorna vidare.

– Möjligheten för aktörerna i besöksnäringen att vara bokningsbara online kommer att finnas kvar och det är en möjlighet som har uppkommit i det här projektet, säger Eva Holm från Svartådalens bygdeutveckling ekonomisk förening i Västerfärnebo.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".