Västeråsförfattaren Marie Morin är aktuell med sin sjätte roman. Foto:Sveriges Radio
Västeråsförfattaren Marie Morin är aktuell med sin sjätte roman. Foto:Sveriges Radio

Marie Morin aktuell med ny bok

Rollfigursinnehavaren har flyttat in i Maries liv.
2:40 min

Västeråsförfattaren Marie Morin ger nu ut sin sjätte roman, Medan löven föll. Det här är den tredje delen i en tänkt serie om fyra böcker om Erik Svensson och hans familj. 

"En mörk novemberkväll träffas en brokig samling människor för en middag i Västerås. De har alla förväntningar på träffen, önskningar och hemligheter. Alla har de sina skäl att söka varandras sällskap och gemenskap. De brottas med frågor som: Vad kan man säga? Vad är det bäst att man håller tyst om?"

Så står det på baksidan till västeråsaren Marie Morins nya Medan löven faller.

– Boken handlar framför allt om relationer. Erik Svensson är en man som flyttade in i mitt liv med första boken ”Medan stormen drog fram”, och sen har han inte lämnat mitt hem utan envisas med att reda ut sina relationer. Och nu är det han och systern, den yngre systern,  som han träffar och gärna vill lära känna och kanske få och förstå hur hon borde leva sitt liv.

Marie har bott i Västerås i snart fyrtio år och tycker mycket om staden. Så mycket att den fick bli huvudorten i den senaste romanen.

– De har varit omkring i Sverige och i förra boken åkta han till Glasgow för att träffa sin dotter. Men någonstans flyttade en person till Västerås och då tänkte jag att ”men den här stan känner ju jag, de kanske kan få bo här allihopa på sikt?” och så blev det.

– Jag upptäckte att det finns väldigt mycket som utomstående ser som jag inte tänker på Mälaren, att det finns ett bad mitt i stan etc.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".