Fullsatt läktare i Bombardier Arena under Handbollsderbyt. Foto: Samira Jonsson/Sveriges Radio.
Fullsatt läktare i Bombardier Arena. (Arkivbild) Foto: Samira Jonsson/Sveriges Radio.

VGF tar entré för barnen på barn- och ungdomstävlingar

"Hallen hyr vi av kommunen"
1:15 min

En lyssnare kontaktade P4 Västmanland och var arg och förvånad över att Västerås Gymnastikförening, VGF, tar mellan 40 och 80 kronor i entré för barnen på barn- och ungdomstävlingar i Bombardier arena.

Susanne Kedjerås, som är ordförande i Västerås Gymnastikförening, berättar varför de tar ut den här avgiften:

– Det är bra sittplatser, man ser bra, alla redskap får plats i samma rum och hallen hyr vi ju av kommunen och det innebär en del kostnader, men vi har ändå valt det, säger hon.

Susanne berättar också att andra föreningar tar entré:

– När vi åker och tävlar hos andra föreningar så tar de också entré, och vi har också valt att den här gången ta entré. Och vi gör ju det för att samla ihop de här pengarna till föreningen och det vi gör är att pengarna går tillbaka till gymnasterna i någon form.

Ni i Västerås Gymnastikförening har väldigt duktiga trupp gymnaster som tillhör Sverigetoppen, finns det ingen risk att extra tillskott hamnar i elitgruppen och går förbi de yngsta gymnasterna?

– Nej, vi har budget för alla grupper och den får huvudledaren och där får de själva välja vilka tävlingar de ska åka på och vilka utbildningar de behöver genomföra med sina tränare eller hjälptränare, säger Susanne Kedjerås.

Finns det anledning att fundera kring entrén framöver?

– Ja, absolut. Jag tänker ta med det till styrelsen och har man ett barn som kanske bara tävlar en enda runda på förmiddagen att man då gör en särskild kategori när det gäller entrén.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".