motionsspår
Erik Magnusson från företaget Västmanlands fastighetsskötsel som ansvarar för driften av spåret på uppdrag av Västerås stad. Foto: Staffan Andersson/SR Västmanland

Ingen misstänkt efter överfall

Polisen: Vi kartlägger händelsen
1:28 min

Polisen har fortfarande ingen misstänkt efter överfallet i motionsspåret i Irsta, öster om Västerås, i måndags.

En 29-årig person blev överfallen, men lyckades slå sig loss, springa hem och larma polisen.

– Vi har haft förnyade förhör med målsägaren och vi kartlägger även händelsen utifrån vittnesuppgifter vi har fått in, säger Fredrik Degerman på Västeråspolisen.

Under veckan har uniformerad polis funnits på plats vid motionsspåret och de kommer även fortsättningsvis att vara där med "hyfsat jämna mellanrum", enligt Fredrik Degerman.

Det har varit en del problem med belysningen i motionsspåret och för att öka tryggheten ytterligare har Västmanlands fastighetsskötsel, som ansvarar för driften, bytt ut sex armaturer.

– Vi ska även kolla på att bygga om armaturerna till LED-belysning och vad det skulle kosta, säger Erik Magnusson, vd, Västmanlands fastighetsskötsel.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".