Johan Brännberg VästeråsIrsta. Foto: Hans Sjöström/Sveriges Radio
VästeråsIrstas Johan Brännberg gjorde åtta mål mot BK Heid. Foto: Hans Sjöström/ Sveriges Radio

VästeråsIrstas handbollsherrar vann mot bottenlag

Johan Brännberg: Det lossnade till slut
3:26 min

I handbollsallsvenskan tog VästeråsIrsta fjärde raka segern då bottenlaget BK Heid besegrades med 36-24. Efter en jämn första halvlek så lossnade det för VI under andra halvan av matchen.

VästeråsIrsta inledde mycket trevande mot göteborgslaget BK Heid som hittills inte tagit någon poäng. Hemmalgets första mål kom först efter sju minuters spel då ställningen var 0-4.

VästeråsIrsta var ikapp en kvart in i första halvlek och i paus var ställningen 14-14. Tio minuter in i andra halvlek så orkade inte Heid stå emot hemmalaget längre och VI vann fullt rättvist med tolv mål.

– Vi kommer in lite fel i matchen. Speciellt anfallsspelet låser sig. Då var det tungt, men det lossnade ju till slut i andra halvlek. Över 60 minuter så vet vi att vi är ett bättre lag än BK Heid, säger VästeråsIrstas skyttekung Johan Brännberg som gjorde åtta mål.

Tack vare fjärde raka segern hakar VästeråsIrsta på den oerhört jämna toppen i handbollsallsvenskan. VästeråsIrsta ligger på sjunde plats, endast två poäng upp till serietvåan Helsingborg.

VästeråsIrsta-BK Heid 36-24 (14-14)

VästeråsIrsta
HF
: Johan Brännberg 8, Daniel Wolf 8, Daniel Zachrisson 7,
Andreas Bamberg 4, Anton Andreasson 3, Alexander Stenbäcken 2, Erik Lindau 2,
Daniel Cederroos, Kristoffer Ohlsson

BK Heid:
Tobias Johnsson 4, Alex Erixson 4, Daniel Gustavsson 3, Rasmus Nilsson 3,
Fredrik Creutz 2, Simon Brännberg 2, Simon Lundin 2, Johan Crona 2, Albin
Sävhage, Jack Jildevik

Publik: 328

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".