Efter skogsbranden i Västmanland. Foto: Marcus Carlsson/Sveriges Radio
Efter skogsbranden i Västmanland. Foto: Marcus Carlsson/Sveriges Radio.

Flera vägar skadades av skogsbranden

"På det statliga vägnätet har vi kontroll över situationen"
0:35 min

Flera större vägar skadades vid den stor skogsbranden i Västmanland i somras, visar en inventering. Hur det ser ut för de enskilda vägarna är ännu för tidigt att säga.  

Sju större vägar skadades av branden eller räddningsinsatserna under skogsbranden i Västmanland i somras, visar en rapport från Trafikverket och Skogsstyrelsen, som fått i uppdrag av regeringen att inventera vägarna i området.

På väg 668 mellan Ängelsberg och Hästbäck har vägtrummor av plast, sidoräcken och asfalten skadats direkt av branden.

Asfalten på vägen mellan Ramnäs och Virsbo har också slitits på grund av den intensiva trafiken på sträckan under släckningsarbetet.

– På det statliga vägnätet har vi kontroll över situationen, säger Michel Gabrielsson, långsiktig planerare på Trafikverket.

Men hur det ser ut för de enskilda vägarna är det för tidigt att prata om.

De 25 mil enskilda skogsvägarna i området är ännu inte färdiginventerade, men har låg bärighet och kommer utsättas för stora påfrestningar under det flera år långa röjningsarbete som väntar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".