Ung man dömd för bränder och bombhot i Arboga

Det blev två och ett halvt års fängelse för en av de två unga män som åtalats bland annat för mordbrand, efter att ha satt eld på ett soprum i Vasagymnasiet i Arboga och eldat upp Arboga Södras klubbstuga.

Det är två åtalade, en 18-åring – domen mot honom kommer senare – och 21-åringen som nu alltså fått sin dom.

Enligt tingsrätten är 21-åringen skyldig till att i somras ha tänt eld på Arboga Södras klubbstuga, och den brann ner till grunden.

Han döms också för att ha satt eld på ett soprum i Vasagymnaisets lokaler, något som ledde till stora rökskador i byggnaden.

Dessutom förklarar tingsrätten 21-åringen skyldig till falskt larm, två bombhot mot Stureskolan, som gjorde att skolan fick utrymmas.

Det var dels ett klottrat meddelande på väggen om att en bomb skulle explodera, och en bombatrapp som placerades vid skolan. 21-åringen har erkänt gärningarna.

21-åringen döms också för sexuellt utnyttjande av barn, för att när han var 18-19 ha haft samlag med en då 13-årig flicka som han hade ett förhållande med.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".