VSK bandy
Ett samlat VSK styr upp spelet. Foto: Anna Ökvist/Sveriges Radio.

VSK Bandy vann stort mot Sirius

Patrik Sjöström: Det känns bra
1:29 min

Det blev storseger för VSK Bandy när laget tog emot Sirius i herrarnas elitserie. Västerås SK vann med hela 11-4.

Det brukar bli jämna matcher när VSK och Sirius möts och så var fallet även i denna match, i alla fall inledningsvis.

Båda lagen öppnade starkt, men det var VSK som tog ledningen efter 16 minuter i form av Patrik Sjöström, assisterad av Johan Esplund. Drygt fyra minuter senare kvitterade Sirius, men minuten efter tog VSK återigen ledningen genom Jonas Nilsson, assisterad av Johan Esplund.

Målskyttet fortsatte och fem minuter senare utökade VSK sin ledning till 3-1 genom Johan Esplund, utan assist. I 37:e minuten fick VSK en straff som Johan Esplund missade.

I stället kunde Sirius komma igen och göra 3-2, men VSK tog några minuter senare återigen täten med två bollar när de gjorde 4-2 genom Tobias Holmberg, assisterad av Jonas Nilsson. Detta resultat stod sig in i halvtidsvila.

Andra halvlek var fyra minuter gammal när Sirius reducerade till 4-3, men VSK lät inte bortalaget närma sig. I stället gjorde VSK 5-3 på hörna strax efteråt genom Tobias Holmberg, assisterad av Mikael Olsson.

I 55:e minuten fick VSK återigen straff, denna gång var det Patrik Sjöström som förvaltade den och utökade hemmalagets ledning till 6-3. Minuten senare utökade Ted Bergström till 7-3, assisterad av Johan Esplund, och drygt sex minuter senare fick VSK återigen straff som Patrik Sjöström förvaltade och gör 8-3.

Sirius fick även en utvisning och tog timeout, något som sedan resulterade i att de gjorde 8-4. Men VSK var inte färdiga med målskyttet. Åtta minuter innan full tid gjorde Jonas Nilsson 9-4, assisterad av Johan Esplund.

10-4 kommer minuten senare på hörna när Ted Bergström hittade krysset, assisterad av Janne Rintala. 11-4 kom också när Tobias Holmberg gjorde sitt tredje mål, assisterad av Johan Esplund.

11-4 blir också slutresultatet.

– De hänger med bra i första men sedan pumpar vi på - framförallt i andra - och då får vi med oss målen, menade Patrik Sjöström, som stod för tre av målen varav två på straff.

Tobias Holmberg, ytterligare en tremålsskytt, håller med:

– Vi var inte nöjda med första halvlek, men i andra går vi ut och spelar vårt spel som vi vet att vi är bra på. Med det spelet nöter vi ut dem till slut.

VSK Bandys tränare Michael Carlsson är nöjd med matchen och tycker också att spelet framförallt kom fram i andra halvlek:

– Vi kommer mer och mer i andra halvlek och spelar vi vårt spel i 90 minuter så vet vi att det kommer ge utdelning.

VSK har nu fyra segrar och tre oavgjorda matcher.

***

Matchfakta:

Bandy, Elitserien herrar

Västerås SK-Sirius  11-4 ((4-2))

Västerås SK: Patrik Sjöström 3, Tobias Holmberg 3, Jonas Nilsson 2, Ted Bergström 2, Johan Esplund.

Sirius: Adam Rudell, Jakob Jenefeldt, Niklas Eriksson, Patrik Johansson.

Publik: 1 379.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".