Jessica Alenbring, Erikslund shopping
1 av 2
Kampen om jul-kunderna har börjat. Jessica Alenbring på Erikslunds shoppingcenter satsar hårt på kundernas bekvämlighet. Foto: Liselotte Karlsson/Sveriges Radio.

Nu börjar jakten på julklappskunderna

"Vi gasar på under 'tomteveckan'"
3:40 min

Vem vinner slaget om julkunderna i år? Butikerna lockar med sånt som garderob, påkostad rekvisita, pianomusik och kvällsöppet för att få oss att handla hos just dem.

På söndag är det skyltsöndag i Västerås och tidningarna är fulla av annonser där de olika köpklustren gör sitt bästa för att få kundströmmen att komma i deras riktning.

Shoppingcentret Erikslund i Västerås satsar på den bekväma kunden som vill spara tid och slippa gå med jackan på i trängseln. Strategin bygger helt på bekvämlighet, säger Jessica Alenbring, som är centrumchef där.

– Vi vill förenkla hela processen. Det ska vara lätt. Mycket parkeringsplatser, utökade öppettider, handlarna har laddat i butikerna med mycket varor, vi har underhållning, paketinslagning - ja, allt för att det ska vara så enkelt som möjligt i julruschen.

Var tänker du handla dina julklappar? Och varför tänker du gå just dit? Kommentera gärna!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".