Carina Sándor. Foto: Monica Elfström/Sveriges Radio.
Carina Sándor. Foto: Monica Elfström/Sveriges Radio.

Nytt styre i Skinnskatteberg

Carina Sándor: Bra att vi kommer vidare och inte bara bråkar
4:55 min

I morse kunde vi berätta att Socialdemokraterna i Skinnskatteberg lämnar makten. Den borgerliga alliansen tar över efter årsskiftet trots att de totalt har färre mandat än de rödgröna.

Anledningen är att Sverigedemokraterna, som är vågmästare i kommunen, valde att rösta igenom Alliansens budget. Det betyder alltså att Alliansen där Folkpartiet är störst, tar över. Folkpartiets ledare Carina Sándor är inte särskilt förvånad.

– Kanske att det skulle komma just den här veckan. Jag trodde vi skulle fortsätta diskutera fram till decemberfullmäktige. Så det var inte helt väntat att det skulle hända nu.

Gällande ordförandeposten i fullmäktige och budgeten har de rödgröna fått ge vika. Vad har varit viktigast, att få igenom era budgetförslag eller driva på för ett maktskifte?

– De går lite hand i hand. Men det viktigaste som förtroendevald är att driva sin egen politik så det går i främsta rummet, säger Carina Sándor, Folkpartiet.

Det är med hjälp av Sverigedemokraterna ni har vunnit de här två omröstningarna?

– Vi har lagt fram vår politik och Sverigedemokraterna har stöttat vår politik, ja. De kommer inte att ingå i en borgerlig allians, för oss handlar det om att driva Alliansens politik, säger Carina Sándor, Folkpartiet.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".