Humorduon Henrik Schyffert och Fredrik Lindström gästar Västerås med sin nya show. Foto: Martin Vare/Sveriges Radio
Humorduon Henrik Schyffert och Fredrik Lindström gästar Västerås med sin nya show. Foto: Martin Vare/Sveriges Radio

Vad kostar ett rikare liv? De synar vår samtid

Schyffert: "Vi är lika goda kålsupare som alla andra"
5:33 min

Henrik Schyffert och Fredrik Lindström är i Västerås med ny humorshow där de tar en närmare titt på vårt moderna sätt att leva och svenskens förhållande till pengar och lycka.

Tidigare har humorduon gästat Västerås med sin show Ljust och Fräscht och nu är det tillbaka med sin nya hyllade humorshow "ÄGD - Vad kostar ett rikare liv?".

– Det är väldigt roligt att vara ute och prata ekonomi och konsumtion med människor för att folk tror att det här ska vara lite tråkigt. Och det trodde jag också ända tills vi började göra en show av det. Jag var skeptisk!, säger Fredrik Lindström.

Duon kände efter Ljust och Fräscht, som handlade om man "kan bo sig lycklig?", att den här showen var den naturliga fortsättningen då den handlar om "kan man köpa sig lycklig".

– Det är intressant hur man accepterat i livet idag att det finns sjuttonåringar som tycker att man ska få bli miljonär genom att blogga om smink och smoothies och ingen som ifrågasätter det där. Och att man bara lägger upp nya skor och bilder på saker man konsumerat och att det har blivit som en livsstil som vi accepterat att det här är ett korrekt sätt. I showen börjar vi jämföra det här med romarrikets överflöd och att det är ganska likt. Vi lever extremt högt alltså.

– Vi har en nyhet också. Eftersom det är slutsålt på kvällens show så vi bestämde vi idag att vi släpper en föreställning till i Västerås. Den 25 april kommer vi hit igen och är ännu mer ägda, säger Henrik Schyffert och Fredrik Lindström.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".