Karl-Gustav Johansson polisen Fagersta Foto: Inga Korsbäck/SR
Karl-Gustav Johansson polisen Fagersta.Foto: Inga Korsbäck/SR

Ung flicka omkom vid tågolycka i Fagersta

"Tragiskt det som inträffat"
1:16 min

Det var en 17-årig flicka som i går eftermiddag omkom när hon kördes på av ett godståg i Fagersta. Trafikverket ska nu undersöka olyckan och åtgärder för att minska dödsolyckorna prioriteras.

Från polisens sida så ser man händelsen som en tragisk olycka och det finns i nuläget inget som tyder på att kvinnan ska ha sneddat över spåret, säger Karl-Gustav Johansson vid polisen i Fagersta.

Enligt de uppgifter som finns så ska kvinnan gått där man ska och via de grindar som finns över järnvägsspåret i Fagersta, säger Karl-Gustav Johansson.

Flera personer blev vittnen till händelsen. De är chockade och har tagits om hand av kommunens krisgrupp.

Trafikverket undersöker nu den här olyckan. Trafikverket håller även på med ett arbete för att minska olyckor på järnvägsspår. Flera olika åtgärder kommer att göras för att minska antalet dödsolyckor, säger Britt Lisra trafiksäkerhetsstrateg vid Trafikverket.

--Jag vill börja med att säga att det är oerhört tragiskt det som inträffat. Trafikverket har ju nu en strategi för att minska antalet döda på järnvägen. När vi tittar på hur statistiken ser ut så är det främst person påkörningar som är den största andelen olyckor.

– Vi har identifierat ett antal platser och vi kommer att stängsla och göra det svårt att komma in på spåret, säger Britt Lisra trafiksäkerhetsstrateg hos Trafikverket till P4 Västmanland.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".