Anne-Karin Jörgensen. Foto: Patrik Åström.
Föräldern Anne-Karin Jörgensen vill ha tillbaka förskollärarna. Foto: Patrik Åström.

Föräldrar upprörda över att förskolepersonal tvingas bort

"Man är förkrossad"
2:30 min

Fyra medarbetare på Stigbergsgårdens förskola i Västerås måste lämna förskolan vid årsskiftet, vilket upprör föräldrar som har sina barn där. 

Det var i förra veckan som fyra av förskolans medarbetare fick beskedet att de eventuellt skulle få lämna förskolan, något som fick många föräldrar att protestera.

Anledningen sägs vara samarbetssvårigheter mellan personalen och enhetschefen. Nu är alltså de fackliga förhandlingarna avslutade, och arbetsgivare och de fackliga parterna är överens om en organisationsförändring på förskolan.

Det innebär att de fyra medarbetare förflyttas och att enheten får en ny förskolechef. De här förändringarna kommer att ske vid årsskiftet.

– Man är förkrossad. Man har ju inte fått veta orsaken, varför ska de flytta? Man kan ju inte ta till sig för man vet inte orsaken, säger föräldern Anne-Karin Jörgensen upprört.

De som nu försvinner, vad har ni tyckt om dem?

– De är underbara, den ena har jag känt i tio år eftersom min stora pojke också gått här, säger Anne-Karin Jörgensen som bara har goda ord att säga om förskollärarna och stämningen på förskolan Stigbergsgården.

– Jag har rekommenderat den här förskolan till andra, men det kommer jag inte att göra mer om det bara försvinner fröknar. Det blir ju ingen trygghet.

Enligt Yvonne Carehag-Gustafsson, verksamhetschef för förskolorna i Västerås, är man nu överens med facket om att de fyra förskollärarna omplaceras.

Dessutom ska det tillsättas en ny förskolechef, den gamla chefen slutar alltså, men är kvar som chef över andra förskolor.

Yvonne Carehag-Gustavsson vill inte gå in i detalj på orsakerna till det som hänt men säger att det låst sig mellan ledning och medarbetare och att man därför behövde göra en förändring, och hon säger att man har vägt in både arbetsmiljön och barnens bästa i beslutet.

– Det är för barnens skull vi jobbar och verkar. Men vi har också ett uppdrag där vi ska jobba för barnen på olika sätt, och då kan det på kort sikt...ja det är klart att det påverkar barnen när det kommer nya medarbetare, så är det.

– Men då måste vi alla som finns kring barnen jobba för att det bli så bra som möjligt. Där har vi vuxna ett jätteansvar, säger verksamhetschef Yvonne Carehag-Gustavsson.

Ernst Lindqvist, vice ordförande i Lärarförbundet och huvudskyddsombud inom Västerås stad, säger att det stämmer att man kommit överens med arbetsgivaren i förhandlingarna nu, men han hade hellre sett en annan lösning.

– Man gjorde en handlingsplan förut som jag tyckte var ganska intressant. Varför gick man inte vidare med den först, frågar sig Lärarförbundets Ernst Lindqvist.

Det fanns alltså sätt att hantera den här situationen, som man tydligen inte har följt?

– Så har jag tolkat det. Det är tråkigt att det inte kunde fullföljas. Men arbetsgivaren har valt den här vägen. Och vi har haft förhandlingar där vi var enade om den här lösningen, säger Ernst Lindqvist, vice ordförande i Lärarförbundet och huvudskyddsombud inom Västerås stad.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".