VIK Hockey firar 1-0 mot Södertälje SK. Foto: Mattias Forsberg/SverigesRadio

VIK Hockey nollade Björklöven

Martin Filander: Sköna tre poäng
2:56 min

VIK Hockey tog tre viktiga poäng när man vann med 4-0 hemma mot Björklöven i allsvenskan. Segern och poängen innebär att VIK klättrade tre placeringar i tabellen.

Den första perioden var jämn spelmässigt med ett litet övertag för Västerås. Dock skapade inget av lagen någon direkt farlig målchans och ställningen efter den första perioden var rättvist 0-0.

I den andra periodens inledning fick Västerås chansen att spela powerplay och den chansen tog man. Brock Montpetit fintade fint bort Björklövens målvakt och kunde lägga in den i näst intill öppet mål efter fem minuters spel.

Dryga minuten senare så gjorde backen Robin Jacobsson sitt första mål i VIK-tröjan när han med ett slagskott satte 2-0 även det i powerplay.

Efter VIK:s mål satte laget in en högre växel och gästerna från Umeå fick bitvis svårt att hänga med och tio minuter in i perioden så höll sig Brock Montpetit framme igen efter en fin framspelning av Dustin Johner. Montpetit fintade bort Johan Mattsson i Björklövenmålet på nästan exakt samma sätt som vid 1-0 målet och satte 3-0 för VIK.

– Vi spelade bra långa stunder, säger VIK-tränaren Martin Filander till P4 Västmanland.

Tre minuter in i tredje perioden så punkterar VIK matchen när Erik Andersson styr in 4-0.

VIK spelade stabilt försvarspel under hela matchen och målvakten Jonatan Bjurö som höll nollan för första gången i VIK-tröjan gav ett stabilt och tryckt intryck.

– Nollan är en jätterolig bonus, säger Jonatan Bjurö till P4 Västmanland.

VIK bytte i och med segern plats med Björklöven i tabellen och klättrade från tolfte till nionde plats i den så oerhört jämna hockeyallsvenskan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".