Stig Henriksson (V) kommunalråd i Fagersta. Foto: Marcus Carlsson/SR.
Fagerstas kommunalråd Stig Henriksson (V). Marcus Carlsson/SR.

Stig Henriksson tackar för sig

Fagerstabor: Lycka till Stig, hej då!
1:18 min

Idag gjorde vänsterpartisten Stig Henriksson sin allra sista dag som kommunalråd i Fagersta, efter 16 år på posten. Han satsar nu helhjärtat på riksdagen.

– Det har varit en fantastisk förmån att ha varit kommunalråd och kommunstyrelsens ordförande och att få vara det så länge, säger Stig Henriksson.

– Samtidigt är det också en börda att bära. Jag kände att när det väl var klart att jag inte skulle fortsätta att det var som att släppa ett ok som man blivit så van vid att bära att man inte märkte det förrän man kunde släppa det.

Hur ser du på de här 16 åren?

– Jag tänker mest på vilken fantastisk förmån det har varit. Det finns som med allt annat både ljusare och mörka tider, men jag tänker på allt roligt jag fått vara med om, säger Stig Henriksson till P4 Västmanland.

Under eftermiddagen var det öppet hus i Fagersta kommunhus för att tacka av honom.

De Fagerstabor P4 Västmanland pratat med säger att Stig Henriksson betytt mycket för Fagersta. Ett axplock:

– Han har varit framsynt och sett vad som har behövts göra, ibland. Vi är glada att vi har haft honom här. Jag önskar honom all lycka och välgång.

– Han har skött det här bra. Han har all heder för alltihop.

– Han behöver kanske göra något annat. Han har skött Fagersta så länge, hoppas det går lika bra i fortsättningen. Lycka till Stig, hej då!

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".