Maria Pietilä Holmner under ett av lördagens åk i Aspen. Fotot: AP Photo/John Locher / TT.
Maria Pietilä Holmner under ett av lördagens åk i Aspen. Fotot: AP Photo/John Locher / TT.

Hansdotter åkte ur i Aspens storslalom

Frida Hansdotter från Norberg åkte ur i första åket i Aspens världscupstorslalom igår. Maria Pietilä Holmner blev bästa svenska med en tolfteplats. Österrikiskan Eva-Maria Brem vann.

Kathrin Zettel från Österrike kom trea i tävlingen.

De blågula förväntningarna var högt ställda inför säsongens andra världscuptävling i storslalom, men liksom i premiären i Sölden i slutet av oktober fick svenskorna inte till det.

Jessica Lindell Vikarby, som ledde storslalomcupen ända fram till sista tävlingen i våras och som till slut fick nöja sig med en andraplats, låg tolva efter det första åket.

Lindell Vikarby fick inte heller till det i det andra åket — där hon hade sämsta tid av de åkare som kom i mål — och slutade inte bättre än 27:a.

Pietilä Holmner, VM-silvermedaljör i storslalom i Åre-VM 2007, följde upp premiärens åttondeplats med en tolfteplats.

Men att svenskornas form inte är på topp visade sig i tidsmarginalerna. Upp till lördagens segrare skilde 2,61 sekunder.

Sara Hector blev näst bästa svenska med en 16:e plats. Kajsa Kling, fjolårssäsongens stjärnskott i fartgrenarna, blev 23:a.

Kathrin Zettel är i ledning i världscupsammandraget, 26 poäng före amerikanskan Mikaela Shiffrin. Pietilä-Holmner är sjua, 86 poäng bakom.

Slalomspecialisten Frida Hansdotter, som körde ur i första åket i lördagens tävling, är åtta.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".