VSK
Västerås SK Bandy. Foto: Anna Ökvist.

VSK Bandy föll i toppmötet

VSK Bandys målvakt Andreas Bergwall: Det kunde ha vart mer
1:30 min

VSK Bandy åkte på säsongens första förlust när Sandviken vände och vann i topp- och klassikermötet. 

Västerås var det klart bättre laget under de första 60 minuterna. Laget spelade resolut och kan inte ha varit nöjda med att det endast stod 1-1 i halvtid.

- Vi var frusterade och nästan besvikna att komma in i paus med 1-1 säger VSK:s målvakt Andreas Bergwall.

Stefan Edberg gav sedan VSK ledningen på en hörnvariant i den 49:e minuten, men glädjen blev kortvarig. I 60:e minuten klev Sandvikens skyttekung Patrik Nilsson fram och gjorde 2-2, vilket då kändes ologiskt med tanke på Västerås spelövertag.

Men sedan vände matchen helt och Sandviken visade vilken klass laget besitter. "Stålmännen" väntade in VSK:s anstormning och kontrade sedan med både fart och kyla.

– Västerås är det bättre laget i 60 minuter, men sedan avgör Sandvikens individuella spetskvaliteter. Det är individuella prestationer i Sandviken som avgör. Ger man dem lillfingret så tar de hela handen, summerade Radiosportens expert Magnus Muhrén.

Matchen slutade tillslut 6-2, och segern innebär att Sandviken rycker i tabellen och nu har fyra poäng ned till tvåan Västerås

Västerås SK- Sandvikens AIK

Västerås SK: Tobias Holmberg, Stefan Edberg.
Sandviken: Daniel Mossberg 2, Linus Forslund, Patrik Nilsson, Niklas Gälman, Daniel Bäck.

Publik: 2 910.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".