Landshövding Ingemar Skogö. Foto Martin Vare/Sveriges Radio
Landshövding Ingemar Skogö. Foto Martin Vare/Sveriges Radio

Ingemar Skogö tackar för sig

"Jag har velat göra samhället bättre"
22 min

Vid årskiftet slutar Ingemar Skogö som landshövding i Västmanland efter 5,5 år. Här möter vi honom i ett samtal om jobb, drivkraft och vad han ska göra som pensionär.

När Ingemar Skogö blev landshövding kom han närmast från jobbet som chef över Vägverket. Men han har en lång rad toppjobb bakom sig sen han utbildade sig till civilekonom i Lund. Men han fick en trög start i arbetslivet.

– Jag sökt jobb, väldigt mycket jobb. Fick inget svar på det. Det var i början på 70-talet. Sen blev jag antagen som trainee, eller aspirant hette det på den tid på Riksrevisionsverket i Stockholm.

Vid årskiftet går Ingemar Skogö i pension men det kommer bli en hel del jobb med olika uppdrag ändå. Han och hustrun har trivts väldigt bra i Västerås och har upskattat både utbudet, människorna och naturen. De var på lägenhetsvisningar men det blir ändå en flytt tillbaka till bostadsrätten i Älvsjö söder om Stockholm.

– Vi har tre barn och nio barnbarn, snart tio, i Stockholm. Och då känns det som att det väger över.

Den här veckan är Ingemar Skogö Västmanlandkorrespondent i P4 Förmiddag men redan nu kan du höra hela intervjun här på webben.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".