De nominerade till P3 Guld 2015. Foto: Per Palmqvist/Sveriges Radio
De nominerade till P3 Guld 2015. Foto: Per Palmqvist/Sveriges Radio

Västeråsbandet Tyranex nominerat till P3 Guld

Sångerskan Linnea Landstedt: Det här är ganska ofattbart
2:37 min

Under en presskonferens idag presenterades de nominerade till 2015 års P3 Guld och i kategorin Årets rock/metal hittar vi Västeråsbandet Tyranex med Linnea Landstedt i spetsen.

Bandet frontas av sångerskan och gitarristen Linnea Landstedt som när hon startade bandet visste exakt hur det skulle låta; snabbt, tekniskt och hårt.

Har du inte hört bandet tidigare är det hög tid att kolla upp nya plattan Unable to Tame. Det är fullt ös och thrashig speed metal som står på agendan när de levererar sina rakbladsriffiga låtar med titlar som Bloodlust and War och Chasing Death. Sångaren och gitarristen Linnea Landstedt har en röst som låter sig höras.

Hur ser du på era chanser att vinna?

–  Jag tycker det är så jävla kul att bara vara nominerad och de andra banden som är nominerade är ju stora och har kommit långt så vi får väl se. Det är ju folket som röstar så det är svårt att säga. Vill de ha gammal 80-tals trash som vinnare så ska de rösta på oss, säger Linnea Landstedt.


Tyranex och de andra nominerade till P3 Guld hittar du här: www.sverigesradio.se/p3guld

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".