Sverigedemokraterna stödjer Alliansens budget

"Vi väljer att ta ansvar för Sverige"
3:06 min

Sverigedemokraterna meddelade idag att de kommer att stödja att Alliansens förslag när budgeten röstas igenom i Sveriges Riksdag imorgon.

Nu är framtid oviss för statsminister Stefan Löfvén och hans regering där ett flertal scenarier är tänkbara, bland annat nyval.

– Vi känner att vi har kommit till världens ände när det gäller välfärden, vi kan inte dra ner mer, säger Stefan Jakobsson, riksdagsledamot för Sverigedemokraterna.

På tisdagseftermiddagen, efter en lång inledning, meddelade Sverigedemokraternas vikarierande partiledare Mattias Karlsson att man kommer att rösta på Alliansens budget.

– SD kommer försöka fälla varje regering som medverkar till invandringspolitiken. Därför yrkar SD bifall till Alliansens budgetmotion, sade Karlsson och fortsatte:

– Det har talats mycket om ansvar senaste veckorna. Vi anser att det är Löfvens ansvar att samtala med alla partier i riksdagen för att hitta lösning.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".