Artisten och numera författaren Kan Ring. Foto: Sveriges Radio
Artisten och numera författaren Kan Ring. Foto: Sveriges Radio

Ken Ring berättar om knarkfesten i Köping

"Det var en jävligt bra fest"
3:46 min

En av årets mest omtalade boksläpp är Ken Rings Livet. Boken kom igår som ljudbok och en del av boken utspelar sig i en stuga utanför Köping.

– Det jag skulle vilja uppnå med boken är det är väl ungefär att försöka inbringa lite hopp i många av mina lyssnares liv. Många av de som lyssnar på Ken Ring, och många av de som representerar Ken Ring lever ett rätt destruktiva liv och lever väldigt nära eller utanför samhället och jag kan känna att den här boken har redan fått många som inte ens läser böcker att läsa en bok. Jag vill säga att förändring finns alltid runt hörnet och det gäller bara att köra på och  inte stanna, säger Ken Ring.  

I ljudboken berättar han även om en, för honom väldigt viktig, period i ett sommarhus i Köping år 2000. Där skapade han sitt andra album.

– Jag hade spelat i mitt första album och sen hade den här uppmärksammade konserten på Vattenfestivalen hänt och jag kände att jag ville göra ett nytt album och jag kände också att jag inte kunde göra det i Hässelby, det var för mycket stress helt enkelt.

"Jag bad dem ta med sprit, weed och ladd"

– Jag bestämde mig att jag ville åka ut utanför Stockholm så jag sa till mitt skivbolag att hyra mig ett hus varsom helst i Sverige där jag inte känner någon. Så tog jag dit hela min studio och satt där i en månad.  

Men så hände det förstås lite annat i stugan. En kväll bjöd Ken in sina vänner från Hässelby/Stockholm och bad dem ta med "sprit, weed och ladd" (smeknamn för olika typer av knark. reds.anm). Även ett 40-tal människor från Köping kom till stugan för att festa och det hela slutade med att insatsstyrkan stormade huset morgonen efter.

– Det var en rätt harmlös liten grej. En av mina polare var efterlysft för ett rån och det var en annan kille som var lik honom som var med i stugan och polisen trodde att han då fanns i stugan. Men sen när de väl kom in så såg de ju att han inte var där.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".