VSK Fotbolls mittback Robert Medvegy. Foto: Johan Bengts/SR.

VSK Fotboll fryser lönerna

"Jag fattar varför men det är inget glädjande besked"
1:25 min

Nu drabbas spelarna i kampen om att rädda VSK Fotboll från konkurs. Klubben fryser deras löner under november och december.

Klockan tickar för VSK Fotboll. Det har nu gått tio dagar sedan den nya styrelsen tog över och då deklarerade att klubben går i konkurs om de inte lyckas dra in drygt en halv miljon kronor innan 2014 är till ända.

I jakten på överlevnad så drabbas nu På ett möte med spelartruppen i lördags kom beskedet att klubben nu fryser lönerna.

– Jag fattar att de måste dra in lönerna för att ha en större chans att överleva som klubb, men det var inget glädjande besked. Klart man är sur att det blir problem, säger mittbacken Robert Medvegy.

Även om det handlar om kontrakt i landets tredjedivision så får det konsekvenser för spelarna.

– Jag skulle ljuga annars. Jag är student och vi är elva kontrakterade spelare, klart det påverkar folk negativt.

VSK Fotbolls nye ordförande Bengt-Åke Nilsson förklarar beslutet helt enkelt med att: "finns det inga pengar så går det inte att betala ut några löner". Men ambitionen är att lönerna ska betalas vid ett senare tillfälle.

För Robert Medvegy och övriga kontrakterade spelare är det svårt att veta hur de ska agera i det ovissa läget.

– Det är inte så mycket att agera kring utan det är bara att vänta och se vad som händer. När man vet lite mer så får man agera då, säger han.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".