Gisela Stockhaus och Michael Campese på VSK Fotbolls möte.
Gisela Stockhaus och Michael Campese på VSK Fotbolls möte.

VSK Bandy ska hjälpa VSK Fotboll

"Vi kommer vädja till näringslivet"
1:38 min

Nu har VSK Bandy bestämt sig för att hjälpa systerklubben VSK Fotboll med deras ekonomiska problem och att undvika konkurs.

– Vår marknadsavdelning med ledning av Michael Campese (klubbchef) ska scanna av marknaden och se vilken vilja som finns, säger VSK Bandys ordförande Gisela Stockhaus.

Nu ska VSK Bandy vädja till näringslivet att vara med och rädda den här situationen och de har redan nu fått indikationer från några som visat intresse.

– Jag vet att Michael Campese har några spår där man faktiskt vill hjälpa fotbollen.

En kompetent ekonomiansvarig, långsiktig plan, betalvilja till kommunen och full insyn i styrelsearbetet. Det var VSK Bandys kravlista för att hjälpa VSK Fotboll att överleva.

Och Gisela Stockhaus tycker att fotbollsklubben har tagit kraven på allvar.

– Ja det känner jag verkligen. När vi träffades i tisdags så pratade vi om ekonomin i fokus, att det är det som de måste ha. Och det har de förstått, säger Gisela Stockhaus.

Men VSK Bandy hymlar inte med att de bara är snälla och jobbar för att hjälpa systerklubben, utan ser även egen vinning i samarbetet.

– För oss måste det vara en affär även för bandyn annars är det helt ointressant. Jag kan inte låta våra medarbetare sluta jobba för bandyn och bara för fotbollen utan det måste finnas en uppsida även för oss.

Tror du att ni fixar det akuta till nyår och lyckas bygga upp en stark fotbollsförening?

– Jag är hoppfull att vi kommer göra ett bra jobb och jag hoppas också att Västerås och näringslivet vill att VSK Fotboll ska finnas kvar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".