Nytt projekt ska öka turismen i länet

"Krävs ganska exklusiva produkter"
1:04 min

Nu ska tyska, holländska och ryska turister lockas till Västmanland. Länsstyrelsen har delat ut 2,5 miljoner till ett projekt som ska öka turismen, och en tanke är att locka med fiske.

– Det krävs ganska exklusiva produkter och då måste man få ihop det här med bra boende och att allt får plats. De här gästerna kommer inte med egen fiskeutrustning, de vill handla eller hyra den på plats, säger Henrik Wester, turismchef på Västmanlands kommuner och landsting.

Finns det andra typer av turism ni vill locka med?

– Ja, Sala silvergruva är ju ett exempel, men också Oljeön och Ängelsbergs bruk. Dessutom Föråkers brygga och det ökande intresset för Vikingar. En annan del handlar om att upptäcka naturen på olika sätt, säger Henrik Wester.

Sveriges och länets strategi är att fram till 2020 fördubbla besöksnäringen. Västmanland är ett av de län som har den största procentuella tillväxten i landet, men det sker ifrån en ganska blygsam nivå, enligt ett pressmeddelande.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".