Maria Müllersdorf MDH. Foto: Inga Korsbäck/Sveriges Radio.
Maria Müllersdorf, MDH. Foto: Inga Korsbäck/Sveriges Radio.

Högskolan påverkas av regeringskris och extraval

"Vet inte vad alliansens budget innehåller"
1:07 min

Regeringskrisen och att regeringens budget föll påverkar planeringen på Mälardalens högskola. En planerad utökning av utbildningsplatser för lärare och sjuksköterskor blir inte av som det var tänkt.

Det är den satsning på antalet utbildningsplatser som den rödgröna regeringen hade i sin budget som nu inte blir av, säger Maria Müllersdorf akademichef på akademin för hälsa, vård och välfärd på Mälardalens högskola.

– Vad man var väldigt tydlig med från den rödgröna regeringen, det var att sjuksköterskor och lärare, det var liksom ett klart budskap, att där vill vi öka och öka ganska kraftfullt.

– Den andra delen av utökade platser var inte dedikerade och vi hade inte fått besked om hur mycket vi skulle få. Det var fortfarande höljt i dunkel, vad det skulle innebära för oss. Så vi hann aldrig börja kalkylera på vad fler platser skulle innebära, säger Maria Müllersdorf akademichef till P4 Västmanland. 

Maria Müllersdorf kan idag inte ge några besked om vare sig ekonomi eller utbildningsplatser på högskolan, nu när det är alliansens budget som kommer att styra verksamheten nästa år.

– Vi vet ju inte riktigt vad alliansens budget innehåller, det är väl inte riktigt klart för alla parter ännu, säger Maria Müllersdorf.

Den utökning av antalet utbildningsplatser som den rödgröna regeringen hade i sin budget var planerad till hösten 2015, säger Maria Müllersdorf.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".