VSK Bandys klubbchef Michael Campese. Foto: Johan Bengts/Sveriges Radio
VSK Bandys klubbchef Michael Campese. Foto: Johan Bengts/Sveriges Radio

Hans uppdrag: Rädda VSK Fotboll

"Jag får bensin av alla som säger att det är omöjligt"
1:34 min

VSK Bandy har bestämt sig för att försöka hjälpa sin systerförening VSK Fotboll att överleva. Idag inledde VSK Bandys klubbchef Michael Campese sitt uppdrag.

Michael Campese har i sin roll som klubbchef i VSK Bandy under ett antal år erfarenhet att vara med bygga upp en klubb.

Nu har han fått i uppdrag att göra det igen då VSK Fotboll har bett sin systerklubb om hjälp. 

– När jag klev in i bandyn var det någon som sa "vad ska du in där och göra det där är väl fallfärdigt". Jag får ju bensin av alla som säger att det är omöjligt. Vi kommer verkligen lägga all kraft att lösa det och målsättningen är ett starkt varumärke totalt sett, säger Michael Campese.

Kortsiktigt handlar det om att lösa den akuta krisen  och Campese har en bild hur han ska gå tillväga.

– Det handlar om att möta människor i mångt och mycket som supportrar, Staden, näringslivet och ställa frågan om det är viktigt att VSK Fotboll finns kvar. Det är inte svårare än så.

Men tiden är knapp innan nyårsraketerna skjuter VSK Fotboll i sank. Klubbens måste innan årsskiftet dra in drygt en halv miljon kronor. Och det gäller att hinna arbeta fram plan som lockar sponsorerna.

– Vi kommer inte att stå med någon håv, det är viktigt att säga utan vi kommer ha ett resonemang om vad de vill se. Vi (VSK Bandy) har inte stått med håven på väldigt länge utan vi har kommit med planer och det är vad vi ska göra nu också.

Men VSK bandy hjälper inte fotbollen enbart av barmhärtiga skäl. Utan de ser en långsiktighet i det här samarbetet som även ska gynna deras klubb i framtiden.

– Vi ser ett starkt VSK-varumärke som är viktigt för bandyn också. Personligen så tror jag på ett "storklubbs-VSK" på något sätt annars hade jag sagt till styrelsen att någon annan får göra de här.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".