Johanna Wallhuss vars son går på Stigbergsgårdens förskola i Västerås.
Johanna Wallhuss vars son går på Stigbergsgårdens förskola i Västerås. Foto: Helena Lund/SR.

Fortsätter kämpa för att få behålla förskolepersonal

"Kommunen lyssnar inte på oss"
1:42 min

Föräldrarna till barnen på Stigbergsgårdens förskola har skrivit ett öppet brev till de ytterst ansvariga på Västerås stad och även startat en namninsamling mot beslutet att flytta på fyra i personalen.

Föräldrarna till barnen på Stigbergsgårdens förskola i Västerås ger inte upp kampen om att förändra kommunens beslut att plötsligt omplacera fyra i personalen.

Nu har man skrivit ett öppet brev till de ytterst ansvariga på Västerås stad och har även startat en namninsamling. Johanna Wallhuss som har sin son på förskolan känner sig sviken av kommunen.

– Jag är ledsen och besviken och tycker att Västerås stad inte lyssnar på oss. Men vi fortsätter ju ändå. Vi tycker att det har begåtts ett så stort fel när kommunen gjorde så här.

Det var för tre veckor sedan som kommunen meddelade att fyra medarbetare på Stigbergsgårdens förskola på Skiljebo i Västerås skulle flyttas till andra arbetsplatser nu vid årsskiftet.

Enligt föräldrarna är personalen mycket omtyckt och den enda orsak som man säger sig ha fått var att det skulle finnas samarbetssvårigheter med enhetschefen. Kort därefter beslutades dock att även chefen skulle förflyttas.

Nu söker Västerås stad fyra nya förskollärare till enheten, och Johanna Wallhus tycker att förfarandet är märkligt.

– Det är inte klokt. Vi kommer att få tillfälliga vikarier i några månader tills det kommer nya förskolelärare och då ska barnen behöva lära känna dubbelt upp av personal plus att de ska behöva säga hejdå till sina nuvarande pedagoger.

Så du tror inte att kommunen kommer hinna ordna nya förskolelärare till årsskiftet då de andra slutar?

– Nej, det finns inga - det fick vi veta på ett möte härom veckan, säger Johanna Wallhuss.

Igår skickade föräldragruppen ett öppet brev till stadsdirektören och direktören för barn- och utbildningsförvaltningen där man kräver att beslutet kring personalen omprövas. Man har också dragit igång en namninsamling som kommer lämnas över till berörda politiker.

– Det känns som att allt vårt slit någon gång borde ge resultat. Jag hoppas att vi kommer bli lyssnade till och att pedagogerna blir lyssnade till, avslutar Johanna Wallhuss.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".