Jan Lindblom, direktör vid barn- och utbildningsförvaltningen vid Västerås stad.
Jan Lindblom, direktör vid barn- och utbildningsförvaltningen vid Västerås stad. Foto: Helena Lund/SR.

Direktör vill inte ompröva beslut om Stigbergsgårdens personal

"Tänker att besluten är väl underbyggda"
9:22 min

Jan Lindblom, direktör på barn- och utbildningsförvaltningen i Västerås, har förtroende för besluten att flytta på förskollärare på Stigbergsgården. Men FP:s Roger Haddad vill göra ett omtag. 

Föräldrar till barnen på Stigbergsgårdens förskola i Västerås har skickat ett öppet brev till Jan Lindblom, direktör på barn- och utbildningsförvaltningen, där de fortsätter att kräva att de fyra förskollärare som flyttades bort från förskolan ska komma tillbaka.

Enligt föräldrarna är personalen mycket omtyckt och den enda orsak som angavs till att de flyttades var att det skulle finnas samarbetssvårigheter med enhetschefen, som också flyttades från skolan.

– Jag har stor förståelse och respekt för föräldrarnas känslor som den här förändringen väcker. Jag jobbar på att skriva ett svar på det här brevet så det kommer jag att komma igen med under de närmsta dagarna, säger Jan Lindblom.

Samtidigt vill den folkpartistiske politikern Roger Haddad att tjänstemännen lägger prestigen åt sidan och gör ett omtag i frågan.

– Det har ju framkommit att man har synpunkter på informationen, processen, beslutsvägarna, den fackliga hanteringen och då menar jag att kommunen och ledningen på förskolan ska göra ett omtag. Det behöver inte betyda att man sedan landar i att man river upp alla beslut men man kan titta om man har gjort rätt, säger Roger Haddad.

Men så här säger Jan Lindblom om ett eventuellt omtag:

– Jag vill ju väldigt ogärna ompröva mina underställda chefers beslut, de tänker jag att de är väl underbyggda och sedan så är det ju så att vi måste titta på vägen framåt. Mitt huvudfokus och mitt mål det är att föräldrarna ska känna sig trygga, barnen ska känna sig trygga och det gör de genom att vi kan säkra en kontinuitet i ledningen och likadant bland medarbetarna att det är en kontinuitet bland personal också.

Så fattade beslut ligger fast om jag förstår dig rätt?

– Ja, i nuläget är det så, det gör det, säger Jan Lindblom.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".