Få chefer är kvinnor - men kvinnliga egenskaper efterfrågas

"Hela tiden en manlig norm att utgå ifrån"
0:59 min

Bara 24 procent av cheferna i den privata sektorn i Västmanland är kvinnor. Men när forskaren Hanna Li Kusterer bad folk beskriva en bra chef var det traditionellt kvinnliga egenskaper som värderades högst.

Med sina 24 procent ligger Västmanland bland de sämsta länen i landet när det gäller andelen chefer som är kvinnor, enligt siffror från Statistiska Centralbyrån.

Men när människor fick frågan vad som kännetecknar en bra chef värderades traditionellt kvinnliga egenskaper, säger forskaren Hanna Li Kusterer, doktor i psykologi:

– Till exempel det som rör kommunikation: att vara en bra lyssnare, lyhörd och vara tillgänglig, att vara öppen för olika åsikter och kunna vara förändringsbenägen och mycket kring att kunna motivera och stödja medarbetare i deras jobb.

Även sociala förmågor ansågs vara viktiga hos en bra chef.

– Till exempel att ha hög moral, att vara rättvis och empatisk, säger Hanna Li Kusterer til P4 Västmanland.

Hennes forskning gäller framför allt chefer på lägre eller mellannivå. Andra forskare har visat att hos högre chefer värderas de typisk manliga egenskaperna mer.

Kvinnliga chefer beskrivs mer motsägelsefullt än männen i Hanna Li Kusterers forskning.

– De var både för hårda och för mjuka, till exempel. Man märkte att kvinnliga chefer hela tiden jämfördes med män, men männen jämfördes inte med kvinnor.

– Man har hela tiden en manlig norm att utgå ifrån, säger Hanna Li Kusterer, doktor i psykologi.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".